dimarts, 7 d’octubre del 2014

CENTRE D'ACOLLIDA (CAACB)

A dia d'avui, hi ha molts centres d'acollida i adopció que se sensibilitzen amb gossos i gats abandonats i actuen de manera unida, lluiten contra aquesta injusticia i prenen mesures sobre les víctimes afectades.

He escollit un d'aquests centres, el CAACB, per tal de fer un anàlisi detallat sobre la seva gran tasca realitzada any rere any i informar- nos de com realitzen aquest treball fonamental.

CAAB

El Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona, que es va construir l'any 1971, és un equipament de l'ajuntament de Barcelona on treballen diferents equips (professionals, cuidadors, veterinaris, personal de les oficines...) encarregant- se de l'atenció i cura d'animals abandonats que esperen ser adoptats per una nova família.

Missió Principal

La seva missió principal és donar una resposta a la creixent preocupació a la societat actual davant els drets, la protecció i el benestar dels animals de companyia. A més a més, busca la compatibilitat i convivència, salut i seguretat d'aquests animals amb les persones del seu voltant.

Objectius Fonamentals

  • Rebre i allotjar els gossos i gats que es recullen diàriament.
  • Intentar localitzar els amos d'aquestes mascotes recollides a la via pública.
  • Supervisar i tenir cura dels animals del centre dia a dia. Fer controls mèdics sovint.
  • Controlar i protegir la salut de les persones que es troben al voltant d'aquests animals recollits.
  • Fomentar l'acollida temporal i l'adopció responsable.


Tota aquesta feina és realitzada pels diferents organismes especialitzats del centre, com ja hem dit abans. Tot i això, vull destacar el treball que realitzen certes persones que no estan especialitzades en la cura d'aquests animals, però que són imprescindibles per al bon funcionament del CAACB. Em vinc a referir als voluntaris.

Es tracta d'un projecte amb l'objectiu de fer a la ciutadania, un participant directe en diverses tasques per tal de que la vida del animals en aquell centre sigui cómode i agradable en tot moment. 

Per ser voluntari/ària, s'ha de cumplir una sèrie de requisits: Aquesta persona ha de tenir més de 16 anys, s'ha de comprometre plenament en l'objectiu que es busca, ha de realitzar la seva tasca de manera seria i responsable i sempre ser realista amb la seva disponibilitat del seu propi temps.

Com a persona voluntària, passejaràs, sosialitzaràs i exercitaràs els animals, tindràs cura de la seva higiene i mantindràs la seva estança com un període comfortable.

El material necessari per a realitzar aquests treballs serà lliurat pel centre i s'haurà de mantenir cuidat i en bones condicions.


Aquí us adjunto dos vídeo, per deixar clar com funciona de manera general el CAACB.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada